הפסקת נחירות ללא פגיעה באיכות השינה
הידעתם כי כל גבר חמישי וכל אישה עשירית נוחרים במהלך השינה? אם גם אתם סובלים מנחירות שלכם או נחירות של בן או בת הזוג דעו כי אינכם לבדכם. נחירות פוגעות בזוגיות, משבשות את שנת הלילה ובמקרים רבים מגבירות את הסיכון למחלות לב, עייפות, מצבי רוח דיכאוניים, בעיות לחץ דם גבוה וכדומה. הבשורה הטובה היא שיש פתרון המאפשר הפסקת נחירות בכל גיל, עם הטיפול הנכון תצליחו במהרה להיפטר מהצרה ולחזור ליהנות משנת לילה טובה ובריאה.
בעלי נוחר, מה אפשר לעשות?
קיימים לא מעט מקרים בהם הנחירות משבשות את הזוגיות, אם גם בת הזוג שלכם נודדת בלילה לשינה על הספה הגיע הזמן לטפל בנחירות. טיפול בנחירות הוא צעד נדרש לטיפול באיכות השינה של שני בני הזוג וגם בזוגיות. הצעד הראשון לקראת הפסקת נחירות יהיה פנייה אל מעבדת שינה לאבחון הגורם לבעיה, בכדי לטפל בנחירות עלינו לאבחן תחילה את מקור הבעיה.
מדוע חשוב לטפל ולאבחן כאשר ישנן נחירות?
התשובה לשאלה זו תסייע בהפסקת הנחירות, האבחון חשוב מאוד לאיתור מוקדם של מחלות וגורמי סיכון לפגיעות פיזיות ונפשיות. מחקרים מגלים כי נחירות יכולות להוביל לעייפות כרונית, דיכאון, תאונות דרכים וגם לתמותה בגיל צעיר. הנחירות הן תמרור אזהרה המעיד על בעיה כלשהי, אם הנחירות שלכם נגרמות עקב תסמונת דום נשימה במהלך השינה אתם נמצאים בסיכון משמעותי.
מהו מצב של דום נשימה במהלך השינה?
הפסקות נשימה קלות של כ-10 שניות שגרתיות לחלוטין במהלך שנת לילה, הן מתרחשות כ-15 פעמים במהלך שנת לילה תקינה. בקרב אלו הסובלים מבעיות של דום נשימה בשינה הפסקות הנשימה מופיעות בתדירות של יותר מ-100 פעמים בלילה, מדובר בפרק זמן של כרבע שעה במהלכו המוח והלב אינם מקבלים חמצן בצורה תקינה.