רוצה לדעת איך אפשר להפסיק לנחור?
איך אפשר להפסיק לנחור? אנחנו מאמינים כי השאלה מטרידה כל מי שסובל מנחירות בלילה. יותר מזה, אנחנו מניחים שגם בן או בת הזוג שחיים לצידו של האדם הנוחר שואלים את עצמם, אולי אפילו ברגעים אלה ממש - איך לגרום למישהו להפסיק לנחור? השאלה איך להפסיק לנחור בלילה שבה ועולה ביתר שאת, במיוחד לאור מחקרים עדכניים המגלים קשר ישיר בין נחירות לבין סיכונים שונים אליהם חשופים הנוחר וסביבתו, הן בזמן השינה והן בשאר שעות היממה. זה נשמע לכם מוגזם? תכף תיווכחו עד כמה זה לא!
איך להפסיק לנחור למען בריאותך?
במרבית המקרים, נחירות אינן מסמלות בריאות. הן נגרמות בשל רטט של הרקמות הרכות בחלל הלוע. בין הרקמות הללו נמצאים הענבל, החיך הרך, הלשונית הארוכה, השקדים ובמיוחד - השקד השלישי. אותו הרטט, בלוויית ההצרה של דרכי הנשימה העליונות, עלול לייצר את התופעה שאותה אנחנו מכירים בשם דום נשימה בשינה. הסובלים ממנה פשוט מפסיקים לנשום למשך מספר שניות, עד שגופם, באופן טבעי, נזכר "להתניע" מחדש את ריטואל הנשימה. מצד שני, מצבים מסוימים, עלולים להשהות את תגובותיו של הגוף, וכך, אותה עצירת נשימה זמנית עלולה להפוך לסופית. לא נעים, מאד לא נעים.
איך לגרום למישהו להפסיק לנחור?
כיום, קיימות אינספור דרכים - רפואיות ואלטרנטיביות, יעילות וגם כאלה שלא, העוסקות בדרכים כיצד ניתן להפסיק לנחור וגם כיצד ניתן להפסיק את נחירתו של אדם הישן לצידכם. אבל, חשוב מאד להיזהר, במיוחד בעת ניסיון לאמץ שיטות שאינן כרוכות בליווי רפואי, מכיוון שכל מקרה שונה מחברו והסיבה לכך הן הנסיבות השונות. כך שמה שמתאים לך, עלול שלא להתאים לאדם אחר, גם אם הוא עבד מצוין עבור עשרות אנשים. לכן, היו זהירים באימוץ הפתרונות לטיפול בנחירה.
מרפאת ד"ר ירון חביב - מומחה לרפואת הפה פותרת את כל סוגי בעיות הנחירה בשיטת ההתקן הדנטלי לקידום הלסת התחתונה.