1. דף הבית
  2. מאמרים
  3. שונות
  4. מה גורם לנחירות

מה גורם לנחירות בשינה וכיצד ניתן לטפל בתופעה?

סביר להניח כי אין ולו נוחר אחד שלא תהה - מה גורם לנחירות בשינה? יתרה מכך, מאחר והמדובר בבעיה שאינה נשארת רק בגדר בעייתו של האדם הנוחר-עצמו, אלא "זולגת" (ווקאלית) ומטרידה גם את כל מי שנמצא בסביבתו בעת שהוא ישן, אין ספק כי השאלות הנוגעות לנושא נחירות ממה, זה נובע, והכי חשוב - כיצד ניתן לטפל בבעיה, לא רק בשל הרעש שהיא גורמת, אלא גם בשל הסכנה הממשית שהוא גורמת לחיי הנוחר ולחיי מי שנמצא בסביבתו הקרובה בעת הנחירות. אז בואו נתחיל בשאלה המתבקשת - מה גורם לנחירות?

ליצירת קשר לחצו כאן

מה גורם לנחירות בשינה?

חלק מהדעה הרווחת הנוגעת לסיבה לנחירות, ממקמת את הסיבה בהפרעות בתפקוד הנשימה האפית, אבל, מחקרים מוכיחים, כי הפרעות מכניות בנשימה דרך האף אינן מהוות את הגורם הדומיננטי בהשפעה על הנחירות, כך שאנשים עם מחיצה עקומה באף או פוליפים עשויים לעבור ניתוח מתוך הציפייה להקלת הנחירות או להיעלמותן כליל, ובכל זאת - להמשיך לסבול מהתופעה גם לאחריו. דווקא היצרות של דרכי הנשימה העליונות היא הגורם המרכזי. עלייה במשקל עלולה להוות גורם דומיננטי בהחמרתן של נחירות ובהופעתן של הפרעות נשימה נוספות בזמן השינה. עליה במשקל גורמת להצרה ניכרת בדרכי הנשימה העליונות (בשל תאי שומן הקיימים באזור), מה שגורם לקושי בהכנסת האוויר ובהוצאתו, בעיקר בעת שינה כשכל שרירינו רפויים. רעידת הרקמות הרכות, הנוצרת כתוצאה מכך, היה היוצרת את הנחירות.

 

גורמים המחריפים את הבעיה

גורמים נוספים (כעייפות-יתר, שינה בשכיבה על הגב ואף שתיית אלכוהול) מחמירים אף הם את הבעיה ומגבירים את עצמת הנחירות ואת תדירותן. גם בין תסמונת דום נשימה בשינה ובין נחירות הוכח קשר ישיר לנחירות, תדירותן ועצמתן. אם כן, שמירה על משקל תקין, הימנעות משינה על הגב, משתיית אלכוהול וממצבי עייפות-יתר עשויים לשפר את הבעיה באופן ניכר.

 

מאידך, אם פתרתם את כל הבעיות אותן הזכרנו ו אתם סובלים מדום נשימה בשינה,

הפתרון היעיל ממתין לכם במרפאת ד"ר ירון חביב - מומחה לרפואת הפה!

logo בניית אתרים