מידע כללי על ניתוח נגד נחירות
הרפואה הקלאסית המודרנית מציעה כיום מספר סוגי ניתוח נגד נחירות אשר כולם מתבססים על כריתתן של הרקמות הרכות באזור הלוע, אותן רקמות רכות אשר רוטטות בעת השינה על הגב וגורמות לצליל אותו אנחנו מכנים "נחירות". בין הרקמות הללו - החיך הרך, הענבל, הלשונית הארוכה, השקדים בכללם, ובפרט - השקד השלישי. לא כל ניתוח להפסקת נחירות מסתיים בכריתת כל הרקמות הרכות הללו, וההחלטה על הרקמות אותן יש לכרות, מתקבלת פרטנית רק לאחר בדיקת אזור הלוע ואבחון הרקמה או הרקמות שעלולות להפריע בעת הנשימה בשכיבה על הגב.
סוגי ניתוח נפוצים נגד נחירות
פרוצדורה כירורגית באמצעות סכין - שיטה זו הייתה נפוצה בעשורים הקודמים, אולם, כיום, המנתחים המודרניים ממעטים להשתמש בשיטה זו, הן בשל קיומן של חלופות חדישות יותר, והן בשל אחוזי ההצלחה הנמוכים, יחסית, שלה (סטטיסטית, אחוזי הצלחתם של הניתוחים באמצעות סכין עמדו על בין 50% ל-60%). מה גם שהתוצאות לא היו יציבות בהמשכיותן, ולכן, השיטה פינתה את מקומה לשתי השיטות המתקדמות יותר ממנה.
כריתה באמצעות קרן לייזר - ניתוח להפסקת נחירות בשיטה מתקדמת יותר מכריתה באמצעות אזמל מנתחים, שגם הוא היה נפוץ יותר בעבר ופחות נפוץ כיום. במהלך הכריתה, מבוצעת פעולת החיתוך באמצעות קרן לייזר ולא בסכין, אחוזי ההצלחה של שיטה זו דומים לאחוזי ההצלחה של הניתוחים שבוצעו בסכין המנתחים.
כיווצן והקשחתן של הרקמות הרכות באמצעות גלי רדיו, פלזמה או פילרים - טיפול חדשני, יחסית, ונפוץ כיום בשימוש. במהלכו, משדרים לדוג' את גלי הרדיו אל תוך הרקמות הרכות, תוך יצירת פציעה וצילוק שלהן. כתוצאה מכך, הרקמה הרכה שהייתה גדולה ורופסת מתכווצת והופכת לקטנה, קשיחה והרבה פחות רוטטת. לשיטה זו, למרות חדשנותה, שני חסרונות גדולים. הראשון הוא היעילות הנמוכה במקרים של תסמונת דום נשימה בשינה של סוג ניתוח נגד נחירות זה והשני הוא זמניותן של התוצאות - תוצאותיו של הטיפול מחזיקות מעמד עד כשלוש שנים, שלאחריהן, יש לשוב ולבצע אותו, במידה ורוצים להמשיך לא לנחור.
במרפאת ד"ר ירון חביב - מומחה לרפואת הפה אנחנו פותרים את כל בעיות הנחירה שלכם במקצועיות, עדכניות ובמיומנות!