נחירות

נחירות במהלך הלילה הן אחת מהתופעות המטרידות והמציקות לישנים ליד הנוחר ולנוחר עצמו. התופעה לא רק פוגעת באיכות השינה של הנוחרים אלא מפריעה מאד לסובבים אותם אך יכולה גם להעיד על בעיות בריאות נוספות שלא בטוח שהייתם ערים אליהן.

ליצירת קשר לחצו כאן

אז מהן למעשה נחירות?

נחירה היא הרעש שנוצר בחלק האחורי של הפה, באזור בו הלשון, החלק העליון בגרון, הענבל, והחך מצטלבים. הרעש נוצר כתוצאה מהתנגדות מועצמת לזרימת האוויר בדרכי הנשימה העליונות, התופעה קיימת במספר דרגות חומרה: החל בנחירה קלה, המתרחשת במצבי עייפות רגילים ועד לנחירות רבות עוצמה היכולות להגיע עד ל60 דציבלים. (מקביל לרעש של אוטובוס בתנועה, ממרחק שלושה מטרים).

מהם הגורמים הראשיים לנחירות?

·         השמנה – מחקרים רבים מעידים על קשר הדוק בין עודף משקל לעלייה בכמות הנחירות, העלייה במשקל יכולה לגרום להצרה של דרכי הנשימה העליונות, ההיצרות  עלולה לגרום לקשיים בהכנסת אוויר ובהוצאתו - במיוחד בזמן השינה. בעקבות זאת נוצרות רעידות ברקמות הרכות, שלמעשה הן הנחירות.

·         עישון אקטיבי או פסיבי – ישנן מספר השערות לגבי הקשר בין עישון לנחירות: יצירת דלקות אשר מצרות את דרכי האוויר העליונות, הניקוטין בדם גורם לשינויים פיזיולוגיים בזמן השינה, הניקוטין גורם להרעלה בתאי עצב בדרכי האוויר העליונות.

·         מבנה הפנים והפה – נחירות עלולות לנבוע מחך רפוי, שקדים מוגדלים, לשון גדולה, חסימות באף, ענבל מוארך, צורת המבנה של הלסת  התחתונה האחורית המצרה את מעברי האוויר ועוד. במידה ונוצר חיכוך בין שני איברים בחלל הפה, הרעש שנוצר גורם לנחירות.

·          אלרגיות

·          אף סתום או גודש באף

·          אלכוהול – שתיית אלכוהול לפני השינה, עשויה להחמיר את הנחירות.

·          תרופות הרגעה – גורמות להרפיה של מעברי אוויר.

·          שינה על הגב - שינה בתנוחה אופקית עלולה לגרום לרפיון של הרקמות בגרון ולחסימתם של דרכי הנשימה.

·          מתח נפשי

·          גיל – בגילאים מבוגרים, תתכן הצרות של הגרון והלוע ומתח השרירים נחלש.

נחירות

מהם הסימפטומים העיקריים לנחירות?

ההפרעה העיקרית היא הרעש עצמו שמכביד על הישנים בסמוך לנוחר, מעבר לכך יכולות להתעורר בעיות נוספות: הפסקות מרובות במהלך השינה, שינה לא שלווה, עייפות רבה במהלך היום, התעוררות מרובות בזמן השינה עם תחושה של מחנק, כאבי ראש ומיגרנות לאורך היום, פגיעה מתמשכת בריכוז.

מהן סכנות הנובעות מנחירה או קשורות לנחירה?

·         דום נשימה בשינה – כאשר אדם מאובחן עם נחירות כבדות, נוצר מצב בו הנוחר מפסיק לנשום למספר שניות, תופעה זאת עלולה לגרום   ללחץ דם גבוה ובמקרים שונים אף לשבץ.

·         ירידה בקצב הלב

·         ירידה באחוז ריווי החמצן בדם

·         פגיעה באיכות השינה

·         עייפות

·         חוסר ריכוז

·         דיכאון

·         עצבנות

במידה ואחד מבני המשפחה מתלוננים על נחירות מהאף, או שאתם מרגישים שאינכם ישנים היטב במהלך הלילה, אנו ממליצים לפנות לד"ר חביב לשם בדיקה ואבחון הבעיה. ד"ר חביב הוא מומחה בכיר ומנהל המרפאה לכאב של הפנים והלסתות בהדסה עין כרם, ניתן להתקשר אלינו בטלפון: 052-6125076 או בטלפון: 09-8347444 או צרו קשר כאן.

logo בניית אתרים