נחירות בגיל צעיר

רובם של הילדים נוחרים מדי פעם, אך רק 10 אחוזים נוחרים באופן קבוע. הנחירות מתרחשות כאשר במהלך הנשימה בשינה, מתרחשת חסימה כלשהי במעברי האוויר וגורמת לרטט של הרקמות בגרון. עוצמת הנחירה נובעת מכמות האוויר ומהירותו. כאשר הנחירות בגיל צעיר, הינן חזקות וסדירות הו יכולות להעיד על בעיות בריאות אצל הילד. בערך אחוז עד שלושה אחוזים מהילדים סובלים מבעיות נשימה בזמן השינה ולא רק מנחירות. כאשר הנחירות מלוות בהתנשפויות ובהפסקות נשימה יש חשש לתסמונת דום נשימה בשינה.

ליצירת קשר לחצו כאן

מה הסיבות לנחירות אצל ילדים?

ישנם מספר גורמים לנחירות בגיל צעיר:

·         שינויים במבנה האנטומי של הפנים ומערכת הנשימה העליונה - חסימה של רקמות בגרון, ענבל מוארך, חך רפוי, שקדים מוגדלים ועוד.

·         אלרגיות

·         אסתמה

·         עודף משקל

האם הנחירות בגיל צעיר מסוכנות לבריאות?

הנחירות עצמן אינן מסוכנות, אך נחירות כבדות ורציפות אצל ילדים ובני נוער יכולות להעיד על דום נשימה בשינה. הנחירות מפריעות לנשימה, וגורמות להפסקה שיכולה להימשך מספר שניות בלבד או אפילו למשך דקה שלמה. לאחר מכן, המוח מסמן לגוף להתאמץ, ולהתחיל שוב לנשום. מאמץ זה מביא לכך שהילד מתנשף או נוחר, יתעורר ויתחיל לנשום שוב. בגלל ההתעוררות החוזרת ונשנית על מנת לנשום, הילד עלול לסבול משינה לא איכותית במהלך הלילה וזה עלול להוביל לישנוניות,  חוסר ריכוז,  הפרעות קשב וריכוז, ביישנות ואף לשינויים עתידיים ואופייניים במבנה הפנים.

נחירות בגיל צעיר

מהם הסימנים לדום נשימה בשינה?

·         נחירות קבועות וחזקות

·         התנשפויות והפסקות הגורמות להתעוררות

·         חוסר מנוחה ושינה בתנוחה לא רגילה

·         תחושת מחנק והזעה במהלך השינה

·         קושי להתעורר בבוקר

·         עייפות במשך היום

·         כאבי ראש

·         חוסר ריכוז ורגזנות במהלך היום.


האם יש ילדים אשר להם סיכוי גבוה יותר לחוות נחירות?

ישנם מקרים בהם יש ילדים המועדים יותר לנחור:

·         ילדים הסובלים מעודף משקל

·         ילדים שנולדו לפני הזמן

·         ילדים עם מומים כגון שפה שסועה או חך שסוע

·         ילדים שלהם סנטר אחורי מאוד

·         הפרעות גנטיות מסוימות או עצביות (תסמונת דאון, שיתוק מוחין, ניוון שרירים)


מה החשיבות של שינה?

שינה טובה חשובה לגוף הילד שלנו ממש כמו אוכל, שתייה ואוויר. היא מאפשרת לגופנו להטעין את עצמו מחדש, לחזק את מערכת החיסון, וחיונית מאד לגדילה ולהתפתחות תקינה, וזאת לאור העובדה שהורמון הגדילה מופרש בפרט בזמן השינה.

במידה ושמתם לב שילדכם נוחר בצורה קבועה או שאינו ישן היטב במהלך הלילה, אנו ממליצים לפנות לד"ר חביב לשם בדיקה ואבחון הבעיה. ד"ר חביב הוא מומחה בכיר ומנהל המרפאה לכאב של הפנים והלסתות במחלקה לרפואת הפה בהדסה. ניתן להתקשר אלינו בטלפון: 052-6125076 או בטלפון: 09-8347444 או צרו קשר כאן.

logo בניית אתרים