מה עושים עם נחירות חזקות
אחוזים גבוהים מאוד באוכלוסייה נוחרים, למעשה כמעט כולם נוחרים. אך מתי נחירות חזקות הופכות לבעיה שחייבים להתמודד איתה? נחירות חזקות מאד עלולות לחבל ברצף השינה ובאיכות שלה, לגרום נזקים בזוגיות, להגביר מאד את העייפות ולהעיד על בעיות בריאותיות שונות. על פי רוב אבחון נכון של הנחירות יכול לעזור במציאת פתרון הולם. עוצמת נחירות יכולה להגיע אפילו ל-60 דציבל, רעש הזה בעוצמתו לאוטובוס נוסע במרחק כשלושה מטרים (תדמיינו את עצמכם מנסים להירדם בכביש ראשי עם תנועה ערה של אוטובוסים החולפים לידכם – לא ממש קל ונעים).
אז מה עושים עם נחירות חזקות?
אפשר לחלק את התשובה לשתיים, פתרונות שניתן לבצע ללא התערבות רפואית ופתרונות רפואיים.
· שינוי תנוחת השינה – אנו ממליצים לנסות לישון על הצד, בצורה זאת ניתן להפחית בצורה משמעותית את עוצמת הנחירות ותדירותן וזרימת האוויר תהיה קלה יותר בדרכי הנשימה. ניתן גם להגביה את הראש בעשרה ס"מ מה שמקל על הנשימה.
· הפחתה במשקל הגוף – הורדה במשקל יכולה להפחית נחירות.
· פעילות גופנית – תרגילים אירוביים יכולים לתרום בהפחתה של עוצמת הנחירות.
· אלכוהול – הימנעו משתיית אלכוהול מספר שעות לפני השינה.
· עישון – מחקרים רבים קושרים בין עישון לנחירות, הפסקת עישון תתרום לצמצום תופעת הנחירות.
· מכשיר אדים – מומלץ לשמור על אוויר לח בחדר בו ישנים, אוויר יבש גורם לגירויים בגרון ובאף.
· גודש באף – גודש באף מקשה על הנשימה, ניתן לנסות לפתור את הבעיה באמצעות טיפות שמן אקליפטוס, מי מלח, או תרסיסים שונים להקלה בגודש האף.
· מזון – מחקרים רבים מוצאים קשר ישיר בין סוגי מזון וגודל הארוחה לפני השינה לנחירות, מומלץ לא לאכול ארוחות גדולות לפני השינה ולהימנע מקפאין, מוצרי חלב וחלב סויה.
· תרופות שינה והרגעה – במידה ואתם יכולים להירדם ללא תרופות שינה והרגעה, מומלץ לוותר עליהן, תרופות אלה גורמות להרפיה של איברי הנשימה, מה שמגביר את הנחירות.
במידה ולא הצלחתם לפתור את בעיית הנחירות באופן עצמאי ואתם ממשיכים לנחור ומהווים מטרד של רעש עבור הסובבים אתכם, או שאתם עוברים הפסקות נשימה, התנשקויות ותחושות מחנק במהלך הלילה, אנו ממליצים לפנות למכון המטפל בנחירות ובעיות שינה.
מהם הטיפולים הרפואיים בנחירות?
ישנם מספר טיפולים להתמודדות עם בעיית הנחירות:
· ניתוחים כגון: כריתת שקדים, פוליפים או חך-לוע. פועלים להסרה של רקמות וליקויים שונים על מנת לאפשר מעבר חופשי של אוויר.
· ניתוחי לייזר וגלי רדיו להסרת חלקים מהחך הרך.
· התקנים דנטליים – מכשירים יעילים מאוד, מסייעים לפתיחתו של נתיב אוויר ע"י הבאתן של הלסת התחתונה והלשון קדימה במהלך השינה.
· מסכת CPAP - מורכבת ממפוח שמזרים אוויר דרך צינור בלחץ קבוע לתוך מסכה שמכסה את הפנים והאף.
· מדבקות - מדבקות חד פעמיות אשר אפשר לקנות בבתי מרקחת ולא מצריכות מרשם רופא. מדביקים אותן לאורך האף, כך שהן מרחיבות את הפתחים של הנחיריים וכך יכולות להקל על מעבר של אוויר בדרכי הנשימה.
במידה ואחד מבני המשפחה מתלוננים על נחירות חזקות, או שאתם מרגישים שאינכם ישנים היטב במהלך הלילה, אנו ממליצים לפנות לד"ר חביב לשם בדיקה ואבחון הבעיה. ד"ר חביב הוא מומחה בכיר ומנהל מרפאה לכאב של הפנים והלסתות בהדסה עין כרם, ניתן להתקשר אלינו בטלפון: 052-6125076 או בטלפון: 09-8347444 או צרו קשר כאן.