דום נשימה בשינה טיפול אלטרנטיבי
תסמונת דום נשימה בשינה הינה הפרעת שינה, המתבטאת בהפסקה של הנשימה בזמן השינה וחוזרת על עצמה מספר פעמים לאורך השינה, התסמונת משפיעה בירידה חדה של איכות השינה. החסימה נגרמת מכך שבזמן השינה, צונחים הלשון והחך הרך וחוסמים את דרכי מעבר האוויר. החסימה מביאה להפסקתה של הנשימה ולירידה של רמות החמצן בדם, מה שמביא להתעוררות קצרה על מנת לחדש את הנשימה ופתיחתם של מעברי הנשימה, אקט שמלווה לרוב בנחירות וביקיצה. הפסקות הנשימה מתרחשות לרוב בין 10 ל 30 שניות, אך ישנם מקרים קיצוניים יותר בהם תועדה הפסקת נשימה לדקה ואפילו שתי דקות. היקיצות במהלך השינה פוגעות מאוד ברציפות של השינה כמו גם באיכותה. אנשים אשר סובלים מתסמונת דום נשימה, מדווחים על עייפות במהלך היום, חוסר ריכוז, כאבי ראש ועוד תופעות הקשורות לחוסר שינה. אנשים הסובלים מדום נשימה בשינה בדרגה חמורה יעברו בין 400 ל־600 הפסקות נשימה בלילה אחד, ולכן יתקשו מאד לקום בבוקר.
מתסמונת זו סובלת אחוז נכבד מהאוכלוסייה. תסמונת דום נשימה בשינה, נפוצה יותר אצל גברים. היא פוגעת בארבעה אחוז מהגברים בגיל העמידה ובשני אחוז מהנשים בגיל העמידה. תופעה זו שכיחה בהרבה בגיל העמידה, אך היא יכולה לחול בכל גיל, במיוחד לבעלי משקל עודף.
צניחה ברמות החמצן הנגרמות עקב דום נשימה בשינה עלולה להביא לעלייה בלחץ הדם ולגרום לעומס על מערכת לב וכלי דם. סטטיסטיקות ומחקרים מראים כי אנשים הסובלים מדום נשימה בשינה יש לחץ דם גבוה פי 2-3 לעומת מי שלא לוקה בתסמונת. במידה ואדם סובל מדום נשימה בשינה סובל גם ממחלות לב, הנפילה של רמות החמצן בדם עלולה להוביל למוות בלתי צפוי כתוצאה מאירוע לב.
במקרים של דום נשימה בשינה, טיפול טבעי יעזור?
בהחלט אפשרי, לפני שפונים לטיפולים כירורגיים ישנם מספר טיפולים פשוטים היכולים לשנות את איכות חייו של הסובל מדום נשימה בשינה.
· הפחתה בעודף משקל
· הימנעות משתיית אלכוהול וקפה לפני השינה
· שינוי תנוחת השינה – מעבר משינה על הגב לשינה על הצד.
· התעמלות מרובה
· הפסקת עישון
בשנים האחרונות מתרחב מאד השימוש בהתקן דנטלי, מכשיר זה דוחף את הלסת התחתונה ויחד איתה נדחף גם בסיס הלשון וכך גדל המרווח בתוך הלוע ויש יותר מעבר לאוויר.
במחקר נמצא, כי מטופלים בCPAP, 71% מעדיפים את השימוש בהתקן הדנטלי, רק 19% מעדיפים את ה-CPAP ו-10% לא הצביעו על מכשיר עדיף.
ד"ר ירון חביב הינו חבר צוות המחלקה לרפואת הפה בהדסה עין כרם ומומחה לרפואת הפה, הוא נחשב לרופא מוביל בארץ בטיפול בנחירות ובתסמונת דום נשימתי בשינה בעזרת התקנים דנטליים. ד"ר ירון חביב, הוא בעל ניסיון של שנים רבות בכל התחומים הקשורים לבעיות שינה וטיפל במשך השנים במאות אנשים בהצלחה רבה, וכל זאת באווירה נעימה ובגישה אישית למטופל המשרה עליו רוגע וביטחון. במידה ואתם מעוניינים לשמוע עוד על תסמונת דום נשימה בשינה, טיפול אלטרנטיבי וטיפולים ייחודים, הנכם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 052-6125076 או בטלפון: 09-8347444 או צרו קשר כאן.