דום נשימה בשינה מכשיר

הערכות של רופאים קובעות, שמעל 20 אחוזים מהאוכלוסייה הכללית סובלים מהפרעות שינה ושישה אחוזים סובלים מתסמונת הקרויה דום נשימה בשינה, תופעה זו שכיחה יותר בגיל העמידה וגברים סובלים ממנה פי שניים מנשים. דום נשימה בשינה יכול להיות מסוכן מאוד לסובלים ממנו: לא רק שהשינה אינה רצופה והסובל ממנה אינו מצליח להיכנס לשלבי שינה עמוקים, התסמונת גורמת לעייפות כרונית במשך היום, עצבנות, ואף פוגעת בריכוז ומגבירה את הסיכונים להיפגע בתאונות עבודה או בתאונות דרכים בהן הנהג מוצא את עצמו נרדם על ההגה. מעבר לזאת, דום נשימה בשינה עשוי להגביר את הסיכוי למספר מחלות לב, עלייה של חלץ דם וסיכויים גבוהים יותר באופן דרסטי להתקפי לב ושבץ. ליצירת קשר לחצו כאן

אז מה עושים?
אחד הטיפולים הנפוצים לדום נשימה בשינה הוא מכשיר ה CPAP , מכשיר זה בנוי ממפוח המזרים אוויר בלחץ למסכה מפלסטיק לאף המטופל. יעילותו של המכשיר גבוהה מאד, אך מטופלים רבים אינם משתמשים בו בשל הסרבול שלו והתנוחה הלא נוחה בזמן השינה ולאחר תקופה קצרה מחפשים פתרונות אחרים. כ-50% מהמטופלים ב-CPAP מפסיקים להשתמש במכשיר במהלך השנה הראשונה.

האם יש פתרונות נוספים מלבד מכשיר ה CPAP?
במידה ואינכם מצליחים להסתגל ל מכשיר ה CPAP, קיים פתרון שונה לתסמונת דום נשימה בשינה, מכשיר שנקרא – התקן דנטלי. המתקן המורכב משתי פלטות דקות אשר מחוברות ביניהן באמצעות מנגנון המאפשר את קידומה של הלסת התחתונה באופן הרצוי ועל ידי כך הרחבה פסיבית של דרכי הנשימה העליונות במהלך השינה בלבד.

דום נשימה בשינה מכשיר


למי מיועד ההתקן הדנטלי?
-ההתקן הדנטלי מיועד לסובלים מדום נשימה בשינה בצורה קלה ובינונית או לאנשים בדרגה חמורה של התסמונת שלא הצליחו להסתגל למכשיר ה CPAP.
האם ההתקן הדנטלי מפריע במהלך השינה?
-ההתקן מורכב לפני השינה וניתן לדבר איתו, להזיז את הפה ואף לשתות.

האם נעשו מחקרים על ההבדלים בשימוש בין התקן דנטלי למכשיר CPAP?
-כן, במחקר נמצא, כי מטופלים בCPAP‏, 71% מעדיפים את השימוש בהתקן הדנטלי, רק 19% מעדיפים את ה-CPAP ו-10% לא הצביעו על מכשיר עדיף.

ד"ר ירון חביב, נחשב לרופא המוביל בארץ בטיפול בנחירות ובתסמונת דום נשימה בשינה בעזרת התקנים דנטליים, הוא בעל ניסיון של שנים רבות בכל התחומים הקשורים לבעיות שינה וטיפל במשך השנים באלפי אנשים בהצלחה רבה, וכל זאת באווירה נעימה ובגישה אישית למטופל המשרה עליו רוגע וביטחון. במידה ואתם מעוניינים לשמוע עוד על תסמונת דום נשימה בשינה ועל התקנים דנטליים, הנכם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 052-6125076 או בטלפון: 09-8347444 או צרו קשר כאן.
 
 

logo בניית אתרים