מכשיר לדום נשימה ללא מסכה
נחירות יכולות להיות סימפטום של דום נשימה בשינה, אך לא כל מי שנוחר סובל מהפרעה בזמן השינה. דום נשימה בשינה היא הפרעת שינה קשה הגורמת לך להפסיק לנשום באופן זמני ורפטטיבי בזמן שאתה ישן. אם אתה עייף באופן קבוע במהלך היום למרות שיש לך מספיק שעות שינה או במידה והנחירות שלך מתרחשות יחד עם תופעות של חנק או התנשפויות, יתכן שיש לך דום נשימה בשינה. רופא לרפואת שינה מיומן, יכול לאבחן האם אתה סובל מדום נשימה בשינה באמצעות מחקר במעבדת שינה.
מהם התסמינים לדום נשימה בשינה?
במכון שינה ניתן לקבוע האם אתם אכן סובלים מדום נשימה בשינה, התסמינים לכך הם:
· נחירות רועשות וקולניות
· התנשפויות בזמן השינה
· התעוררות עם פה יבש
· כאבי ראש במהלך היום
· קשיים בהתעוררות בבוקר
· חוסר ריכוז לאורך היום
· עצבנות
מי סובל מדום נשימה בשינה?
שישה אחוזים מהאוכלוסייה סובלים מדום נשימה בשינה, בגיל העמידה כמות המקרים הולכת וגדלה, כאשר מספר הגברים הסובלים מתסמונת זאת כפול ממספר הנשים.
צניחה ברמת החמצן הנגרמתת עקב דום נשימה בשינה עלולה להביא לעלייה חדה בלחץ הדם ולגרום לעומס כבד על מערכת הלב וכלי דם אחרים. מחקרים מראים כי שלאנשים הסובלים מדום נשימה בשינה יש לחץ דם הגבוה פי 2-3 לעומת מי שלא לוקה בדום נשימה בשינה. במידה ואדם סובל התסמונת סובל גם ממחלות לב, הנפילה של רמות החמצן בדם עלולה להוביל למוות בלתי צפוי כתוצאה מאירוע לבבי.

מהם הפתרון הטוב ביותר במקרים של נחירות ודום נשימה בשינה?
ישנם מספר שיטות וטיפולים פשוטים היכולים לשנות את איכות חייו של הסובל מדום נשימה בשינה:
· הפחתה במשקל – אחד הגורמים העיקריים לנחירות ולדום נשימה בשינה הוא משקל עודף, הורדה במשקל יכולה להועיל מאד ואף לפתור את הבעיה.
· הימנעות משתיית אלכוהול וקפה לפני השינה – מחקרים רבים מעידים על קשר ישיר בין אלכוהול וקפה לפני זמן השינה ובין דום נשימה בשינה.
· שינוי תנוחת השינה – מעבר משינה על הגב לשינה על הצד, ישנן מספר שיטות על מנת ללמוד כיצד לישון על הצד, אחת מהן היא לתפור כדור טניס בגב חולצת הפיג'מה מה שהופך את השינה על הגב ללא נעימה עד בלתי אפשרית.
· התעמלות מרובה – אנשים שעוסקים בהתעמלות, נוחרים פחות.
· הפסקת עישון – גורם ראשי לנחירות, פרמטר שקל באופן יחסי להיפטר ממנו, הפסקה מעישון מורידה באופן דרסטי את עוצמת הנחירות וכמותן.
במידה ואתם מחפשים פתרון רפואי ואינכם מעוניינים במכשיר CPAP , אנו ממליצים על מכשיר לדום נשימה ללא מסכה – התקן דנטלי שמהווה פתרון מוצלח, ונוח יותר לדום נשימה ולנחירות כאשר טיפולים אחרים נכשלו.
במידה ואתם מעוניינים לשמוע עוד על אפשרויות טיפול שונות לנחירות, הנכם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 052-6125076 או בטלפון: 09-8347444 או צרו קשר כאן.