הפסקות נשימה בשינה אצל ילדים

הילד שלך נוחר? האם ילדכם מראה סימנים אחרים לשינה מופרעת: הפסקות ארוכות בנשימה, חוסר שקט במהלך השינה, נשימה דרך הפה במהלך השינה, הזעה, ובמיוחד נחירות, כל אלה הם סימנים אפשריים לדום נשימה בשינה, התופעה נפוצה בקרב ילדים מעבר למה שהציבור מודע לו. ההערכה היא כי 1 עד 4 אחוז סובלים מהפסקות נשימה בשינה בילדים, ורבים מהם הם בני שנתיים עד שמונה.

ליצירת קשר לחצו כאן

העדויות הולכות וגוברות כי הפרעות שינה שאינן מטופלות, כולל דום נשימה בשינה, יכולות לגרום לכבדות ועייפות מרובה בזמן שהם נמשכות. מחקרים הראו כי עד 25 אחוז מהילדים המאובחנים עם הפרעת קשב וריכוז עשויים לסבול מתופעות של דום נשימה בשינה. וכי חלק גדול מקשיי למידה ובעיות ההתנהגות שלהם יכולים להיות כתוצאה של שינה מקוטעת כרונית. הרטבה במיטה, הליכה בשינה, צמיחה איטית, בעיות הורמונאליות ובעיות של חילוף חומרים, יכולים להיות קשורים לדום נשימה בשינה. ישנם חוקרים אשר תארו את ההשפעה הספציפית של נשימה בהפרעות שינה על "תפקודים ביצועיים" של המוח: גמישות קוגניטיבית, תכנון, ארגון, ויסות עצמי ועוד.

מספר מחקרים אחרונים מראים קשר חזק בין הפרעות שינה בילדים לבין השמנת יתר בילדים. החוקרים מאמינים כי שינה בריאה חשובה לא פחות מתזונה נכונה ופעילות גופנית למניעת השמנה בילדים.


הפסקות נשימה בשינה אצל ילדים

מה הסיבות לדום נשימה בשינה אצל ילדים?

אצל ילדים הגורם השכיח ביותר לדום נשימה בשינה חסימתית הוא שקדים מוגדלים ואדנואידים. במהלך השינה יש ירידה ניכרת בטונוס השרירים, המשפיע על דרכי הנשימה והנשימה. רבים מהילדים הללו מתקשים במקצת לנשום כשהם ערים; במהלך השינה יש ירידה בטונוס השרירים, דרכי הנשימה הולכות וקטנות, והשקדים והאדנואידים חוסמים את דרכי הנשימה, ומקשים על זרימת האוויר ועבודת הנשימה קשה יותר. למרות שמספר דקות ההתעוררות בפועל במהלך הלילה עשוי להיות קטן, ההפרעות החוזרות ונשנות יכולות לגרום לשינה לא טובה בלילה, מה שעלול להוביל לבעיות משמעותיות במהלך היום.

איך מודדים את החומרה של תסמונת דום נשימה בשינה בילדים?

החומרה של סינדרום דום נשימה בשינה נקבע לפי הממוצע של ההפסקות בנשימה המלאות והחלקיות בממוצע בשעה אחת.

עד 1 - מצב נורמלי.
מ 1-5 - מצב קל.
מ 5-10 - מצב בינוני.
יותר מ 10 - מצב קשה.

מהם הטיפולים שאפשר לבצע כאשר מגלים הפסקות נשימה בשינה אצל ילדים?

ההמלצה הראשונית היא להורדה משקל לילדים עם משקל עודף, הטיפול הנפוץ בילדים הוא בדרך כלל פתרון כירורגי  ע"י רופא אאג (ניתוח שקדים, פוליפים, אדנואידים, מחיצות אף), במקרים לא מורכבים, הניתוח מביא לחיסול מוחלט של תסמיני דום נשימה בשינה בקרב 70 עד 90 אחוז מהזמן. שימוש בCPAP או בהתקן דנטלי בגיל צעיר אינו מומלץ  מפני שהוא עלול לגרום לדפורמציה במבנה הפנים.

אם ברצונכם לשמוע עוד על הפסקות נשימה אצל ילדים, הנכם מוזמנים לפנות למרפאה שלנו לקביעת פגישת ייעוץ עם ד"ר ירון חביב, שהינו הרופא המוביל בארץ בטיפול בנחירות ובתסמונת דום נשימה בשינה בעזרת התקנים דנטליים, הוא בעל ניסיון של שנים רבות בכל התחומים הקשורים לבעיות שינה וטיפל במשך השנים במאות אנשים בהצלחה רבה, וכל זאת באווירה נעימה ובגישה אישית למטופל המשרה עליו רוגע וביטחון. הנכם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 052-6125076 או בטלפון: 09-8347444 או צרו קשר כאן.

logo בניית אתרים