נחירות ודום נשימה
האם אתה מתעורר בבוקר עם כאב ראש, מרגיש עייף ממש כמו לפני שהלכת לישון? האם בן הזוג עבר לחדר הסמוך, מותש מהאזנה בלתי פוסקת לנחירות שלך, ולהתנשפויות בכל לילה?
אם כן, יתכן שיש לך דום נשימה בשינה - מצב בו המעברים העליונים של דרכי הנשימה שלך נסגרים, קוטעים את נשימתך ומונעים ממך חמצן עד שאתה מתעורר ומתחיל לנשום שוב. דום נשימה בשינה פוגע בעשרות מיליוני אנשים ברחבי העולם.
לא כל מי שנוחר סובל מדום נשימה, אך זהו תסמין מרכזי. ההבדל בין נחירות רגילות לדום נשימה בשינה הוא, בסינדרום זה הנחירות מלוות בהפסקות בהן אתה ממש מפסיק לנשום מכיוון שדרכי האוויר שלך קורסות או חסומות. ההפסקות הללו, יכולות להימשך בין מספר שניות לדקות שלמות, ואחריהן מרגישים מחנק, נוחרים או מתנשפים.
איך אתה יכול לדעת אם יש לך דום נשימה בשינה?
הדרך האמיתית היחידה היא לערוך מחקר שינה, מבחן שמתעד את מה שקורה בזמן שאתה ישן. אך ישנם כמה סימנים נפוצים לדום נשימה בשינה.
סימני האזהרה העיקריים לדום נשימה חסימתי בשינה הם:
· נחירות רועשות ומתמשכות
· עוצר נשימה, מלווה בהתנשפויות לפרקים בזמן השינה
· ישנוניות יתר בשעות היום
· חוסר ריכוז
· כאבי ראש
· התעוררות עם פה יבש
· עצבנות
האם זה רק נחירות, או שזה משהו יותר רציני?
אם יש לך נחירות כרוניות מספיק חזקות כדי להעיר את בן הזוג למיטה, זה הזמן לדבר עם רופא.
אנשים רבים נוחרים מדי פעם, במיוחד אם הם סובלים מהצטננות או גודש - או כל דבר הגורם לחסימה זמנית של דרכי הנשימה. עם זאת, דום נשימה בשינה או בהפסקת נשימה בשינה, נחירות נשמעות כמעט בכל לילה גם כשהוא במצב בריאותי רגיל.
מהן הסיבות לנחירות ודום נשימה בשינה?
- השמנה – מחקרים רבים מעידים על קשר הדוק בין עודף משקל לעלייה בכמות הנחירות.
- עישון אקטיבי או פסיבי – ישנן מספר מחקרים המעידים לגבי הקשר בין עישון לנחירות, בין השאר, עישון גורם ליצירת דלקות כרוניות אשר מצרות את דרכי האוויר העליונות.
- מבנה הפנים והפה – נחירות עלולות לנבוע מחך רפוי, שקדים מוגדלים, לשון גדולה, חסימות באף, ענבל מוארך, צורת המבנה של הלסת התחתונה האחורית המצרה את מעברי האוויר ועוד. במידה ונוצר חיכוך בין שני איברים בחלל הפה, הרעש שנוצר גורם לנחירות.
- אלרגיות
- אף סתום או גודש באף
- אלכוהול – שתיית אלכוהול לפני השינה, עשויה להחמיר את הנחירות.
- תרופות הרגעה – גורמות להרפיה של מעברי אוויר.
- שינה על הגב - שינה בתנוחה אופקית עלולה לגרום לרפיון של הרקמות בגרון ולחסימתם של דרכי הנשימה.
- מתח נפשי
- גיל – בגילאים מבוגרים, יש הצרות של הגרון והלוע ומתח השרירים נחלש.
אם ברצונכם לשמוע עוד על נחירות ודום נשימה, הנכם מוזמנים לפנות למרפאה שלנו לקביעת פגישת ייעוץ עם ד"ר ירון חביב, שהינו הרופא המוביל בארץ בטיפול בנחירות ובתסמונת דום נשימה בשינה בעזרת התקנים דנטליים (התקן דנטלי), הוא בעל ניסיון של שנים רבות בכל התחומים הקשורים לבעיות שינה וטיפל במשך השנים במאות אנשים בהצלחה רבה, וכל זאת באווירה נעימה ובגישה אישית למטופל המשרה עליו רוגע וביטחון. הנכם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 052-6125076 או בטלפון: 09-8347444 או צרו קשר כאן.