איך מטפלים בנחירות
כמעט כולם נוחרים מדי פעם, וזה בדרך כלל לא מקור לדאגות. נחירות מתרחשות כאשר האוויר לא יכול לנוע בחופשיות דרך האף והגרון שלך במהלך השינה. זה גורם לרקמות שבחלל הלוע והגרון להתחכך, מה שמפיק את צליל הנחירות הרועש והמוכר.
במידה את או אתה נוחרים באופן קבוע בלילה זה יכול להעיד על מצב רפואי הקרוי תסמונת דום נשימה בשינה ולשבש את איכות השינה שלכם – דבר שיכול להוביל לעייפות במהלך היום, עצבנות ויכול בנוסף להוביל לבעיות בריאות שונות. אם הנחירות שלך מפריעות לבן זוגך להישאר ער, זה יכול גם ליצור בעיות משמעותיות במערכת היחסים בינכם. למרבה המזל, שינה בחדרי שינה נפרדים אינה התרופה היחידה לנחירות, ישנם פתרונות יעילים רבים שיכולים לעזור לך ולבן או בת הזוג לישון טוב יותר בלילה ולהתגבר על הבעיות שעלולות להיגרם כאשר אחד מבני הזוג נוחר. מכיוון שאנשים נוחרים מסיבות שונות, חשוב מאד להבין מהם הגורמים לנחירות שלך. ברגע שאתה מבין מדוע אתה נוחר, אפשר למצוא את פתרונות נכונים לשינה שקטה ועמוקה יותר.
מהם הגורמים השכיחים לנחירות?
· גיל – כאשר מגיעים לגיל העמידה, הגרון הופך לצר יותר, וטונוס השרירים בגרון נחלש. אמנם את הזמן אי אפשר לעצור, אך שינוי באורח החיים, יכול לעזור במניעת נחירות.
· עודף משקל – לפעמים ירידה במשקל יכולה לפעמים להיות כל מה שצריך כדי לסיים את הנחירות שלך, לעתים זה הטיפול בנחירות היעיל ביותר.
· שינה על הגב - שינה על הגב גורמת ללשון לעבור לחלק האחורי של הגרון, מה שחוסם בחלקו את זרימת האוויר דרך הגרון. שינוי תנוחת השינה יכול לעזור, שינה על הצד עשויה להיות כל מה שצריך לעשות כדי לאפשר לזרום אוויר בקלות ולהפחית או להפסיק את הנחירות.
· עישון - עישון פאסיבי או אקטיבי גורם לדלקות וגורם להיצרות של דרכי האוויר העליונות. החומר הפעיל – ניקוטין גורם לשינויים פיזיולוגיים בגוף אשר עלולים לגרום לתופעת הנחירות. הניקוטין מכיל רעלנים הפוגעים בשרירים של דרכי האוויר, מה שמקשה מאד על פעילותם התקינה
· אלכוהול - שתיית אלכוהול לפני השינה יכולה להגביר את עוצמת ותדירות הנחירות בשל הרפיה של איברי הנשימה.
אז איך מטפלים בנחירות?
הפסקת נחירות עשויה לדרוש סבלנות, ולפעמים דרושים שינויים באורח החיים ונכונות להתנסות בפתרונות שונים.
הפתרונות שאינם דורשים התערבות רפואית הם: הפחתה במשקל (ניתן להיעזר בתזונאית או בקבוצות תמיכה), הפסקת עישון (ישנן שיטות רבות להפסקת עישון – כדאי לבקש פרטים מרופא המשפחה), שינוי תנוחת השינה (אפשר לתפור כיס בחלק האחורי של הפיג'מה ואז להכניס כדור טניס פנימה – כאשר שוכבים על הגב, אי הנוחות של כדור הטניס תגרום להסתובב חזרה לשינה על צד), אי שתיית משקאות אלכוהוליים וקפה שעתיים לפני השינה.
אם השיטות של שינוי אורח החיים עדיין לא עוזרות כדאי לפנות לרופא לטיפול נגד נחירות, אשר יוכל לתת חוות דעת מקצועית ולהציע את דרך הטיפול הטובה ביותר עבורך.
אם ברצונכם לשמוע עוד על טיפול נגד נחירות אפקטיבי, הנכם מוזמנים לפנות למרפאה שלנו לקביעת פגישת ייעוץ עם ד"ר ירון חביב, שהינו הרופא המוביל בארץ בטיפול בנחירות ובתסמונת דום נשימה בשינה בעזרת התקנים דנטליים, הוא בעל ניסיון של שנים רבות בכל התחומים הקשורים לבעיות שינה וטיפל במשך השנים במאות אנשים בהצלחה רבה, וכל זאת באווירה נעימה ובגישה אישית למטופל המשרה עליו רוגע וביטחון. הנכם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 052-6125076 או בטלפון: 09-8347444 או צרו קשר כאן.