דרכי טיפול בנחירות

למרות שיש המון בדיחות על אנשים שנוחרים, נחירות זה לא נושא כל כך מצחיק למי שצריך לישון ליד מישהו שנוחר, וסובל מחוסר שינה מתמשך, או לנוחר עצמו שעשוי לסבול מבעיות רפואיות שונות שלעתים הוא אפילו אינו מודע להן. במאה ה-21, נחירות אינן ברירת מחדל וכיום יש מגוון גדול של דרכי טיפול בנחירות. לפי הערכות 50% מהאוכלוסייה סובלים מנחירות, כאשר מספר הגברים הסובלים מהתופעה גבוה בהרבה ממספר הנשים.

ליצירת קשר לחצו כאן

מה אפשר לעשות על מנת לטפל בנושא הנחירות?

במידה והנחירות הן כרוניות, רועשות ובתדירות גבוהה כדאי ללכת לבדיקה רפואית ואבחון.

למי כדאי ללכת לאבחון ולקבל חוות דעת?

·         רופא שיניים עם ניסיון בטיפול בהפרעות נשימה (נחירות ותסמונת דום נשימה בשינה).

·         מעבדת שינה – לצורך אבחון דום נשימה בשינה.

·         רופא אא"ג – בדיקה האם הנחירות נובעות מאלרגיות, נזלת כרונית או בעיות במבניות הלוע.

·         רופא משפחה – לצורך הפנייה למומחה בתחום הנחירות.

דרכי טיפול בנחירות

מהם דרכי הטיפול בנחירות?

יש מספר דרכים שיכולות להיות יעילות מאד להורדת העוצמה של נחירות ואף להפסקתן המוחלטת:

הפחתה במשקל (ניתן להיעזר בתזונאית או בקבוצות תמיכה), הפסקת עישון (ישנן שיטות רבות להפסקת עישון – כדאי לבקש פרטים מרופא המשפחה), שינוי תנוחת השינה (אפשר לתפור כיס בחלק האחורי של הפיג'מה ואז להכניס כדור טניס פנימה – כאשר שוכבים על ​​הגב, אי הנוחות של כדור הטניס תגרום להסתובב חזרה לשינה על צד), להימנע משתיית משקאות אלכוהוליים וקפה לפחות שעתיים לפני השינה.

ישנם מספר טיפולים רפואיים שנועדו להתמודדות עם בעיית הנחירות:

·         ניתוחים כירורגיים כגון: כריתת שקדים, פוליפים או חך-לוע. במהלך הניתוח מסירים חלקים של רקמות וליקויים שונים על מנת לאפשר מעבר חופשי של אוויר.

·         ניתוחי לייזר וגלי רדיו להסרת חלקים מהחך הרך.

·         התקנים דנטליים – מכשיר יעיל מאוד, מכשיר המורכב משתי פלטות דקות המחוברות באמצעות מנגנון ייחודי ונוח המאפשר את קידום את הלסת התחתונה במידה הרצויה. ההתקן מסייע לפתיחתו של נתיב אוויר ע"י הבאתה של הלסת התחתונה והלשון קדימה במהלך השינה. קיימים מספר מכשירים בעלי מנגנונים שונים וחשוב שרופא מיומן יתאים את ההתקן הדנטלי.

·         מסכת CPAP -   מורכבת ממפוח שמזרים אוויר דרך צינור בלחץ קבוע לתוך מסכה שמכסה את הפנים והאף. המסכה נחשבת למומלצת מאד, אך רבים מהאנשים אינם מצליחים להסתגל לישון איתה ואחרי תקופה מפסיקים להשתמש בה.

·         מדבקות - מדבקות חד פעמיות אשר אפשר לקנות בבתי מרקחת ולא מצריכות מרשם רופא. מדביקים אותן לאורך האף, כך שהן מרחיבות את הפתחים של הנחיריים וכך יכולות להקל על מעבר של אוויר בדרכי הנשימה.

אם ברצונכם לשמוע עוד על דרגי טיפול בנחירות, הנכם מוזמנים לפנות למרפאה שלנו לקביעת פגישת ייעוץ עם ד"ר ירון חביב, שהינו הרופא המוביל בארץ בטיפול בנחירות ובתסמונת דום נשימה בשינה בעזרת התקנים דנטליים, הוא בעל ניסיון של שנים רבות בכל התחומים הקשורים לבעיות שינה וטיפל במשך השנים במאות אנשים בהצלחה רבה, וכל זאת באווירה נעימה ובגישה אישית למטופל המשרה עליו רוגע וביטחון. הנכם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 052-6125076 או בטלפון: 09-8347444 או צרו קשר כאן.

 

logo בניית אתרים