נדודי שינה בהריון
במהלך ההיריון, אנשים רבים יאמרו לך: "תשני עכשיו, מפני שאחר כך כבר לא יהיה לך זמן כאשר התינוק ייולד". הלוואי וזה היה כל כך פשוט, נשים רבות (לפי הערכות, בין שבעים לתשעים אחוזים מהנשים), סובלות מהפרעות שינה בהריון. נשים רבות מתארות תחושת עייפות במהלך ההיריון. בהתחשב בדרישות הפיזיות והרגשיות של ההיריון ושכיחות הפרעות השינה בקרב נשים הרות, אין זה פלא שנשים בהריון נראות מותשות כל כך. ליצירת קשר לחצו כאן 098347444
הסיבות להפרעות שינה קשות בהריון יכולות לנבוע משינויים פיזיולוגיים ושינויים הורמונליים המשפיעים גם על נשים אשר מעולם לא סבלו מהפרעות שינה.
נשים בתקופת ההיריון יכולות לסבול מקשיים פיזיולוגיים ונפשיים שונים, קשיי שינה בהריון עלולים לגרום להחמרת מצב האישה ההרה. מחקרים שונים בשנים האחרונות מדווחים על הקשר בין הפרעות שינה לבעיות בריאותיות נוספות. חוקרים מצאו את הקשר בין הפרעות נשימה בשינה, לבין הופעתה של רעלת הריון. מחקר נוסף גילה שאצל נשים הסובלות מחסך בשינה בסוף תקופת ההיריון הייתה עלייה במספר הניתוחים הקיסריים.
הטיפול בהפרעות שינה במהלך ההיריון מורכב מהסיבה שטיפול תרופתי יכול לפגוע בעובר המתפתח. מרבית התרופות המשמשות לטיפול בנדודי שינה גורמות סיכון מסוים ובדרך כלל אינן מומלצות לנשים בהיריון או מניקות. עם זאת, על ידי שינוי אורח החיים וייעוץ רפואי של רופא מומחה לשינה, נשים רבות מדווחות על התמודדות עם נדודי שינה בהריון ובעיות נוספות הקשורות להריון.

מהם התסמינים של הפרעות שינה אצל נשים בהיריון ומה ניתן לעשות בקשר אליהם?
בעיות השינה השכיחות והסימפטומים שעלולים להופיע במהלך ההיריון:
· תסמונת רגליים חסרות מנוח – התסמינים כוללים, תחושות לא נעימות ברגליים – עקצוץ וכאב.
· איך ניתן לפתור? רופאים חושבים שההתכווצויות יכולות להיות קשורות לרמות נמוכות של ברזל, סידן ומגנזיום. כדאי להתייעץ עם הרופא לגבי תוספים אלה.
· נדודי שינה - נדודי שינה בהריון קשורים לרוב למתח או חרדה מהלידה המתקרבת, מהעבודה, מציאת איזון בין עבודה ואימהות.
· איך ניתן לפתור? מומלץ להיעזר באנשי מקצוע, כדאי להיעזר בטכניקות של דמיון מודרך, מדיטציה וטכניקות העוזרות להרגעה והפגת חששות.
· דום נשימה בשינה - דום נשימה בשינה היא הפרעת שינה בה הנשימה מופרעת שוב ושוב במהלך השינה. מאפיין בולט של דום נשימה בשינה הן נחירות רועשות המלוות בהפסקות ארוכות, ואז התנשפות או מחנק בזמן השינה.
· איך ניתן לפתור? כדאי לפנות לרופא מומחה להפרעות שינה או למעבדת שינה.
· צרבת - נשים רבות בהריון סובלות מצרבות שפוגעת ביכולת להירדם ואף פוגעות באיכות השינה.
· איך ניתן לפתור? כדאי לנסות להגביה את חלק הגוף העליון, כמו כן יש טבליות להקלה על תופעת הצרבת אשר מתאימות גם לנשים בהיריון.
החדשות הטובות הן שמרבית בעיות השינה שחוו נשים בהריון נוטות להיעלם ברגע שנולד התינוק, אך גם לאחר מכן מומלץ לשים לב לאיכות השינה הלידה מכיוון שאחר כך עלולות להיווצר בעיות שינה אחרות.
אם ברצונכם לשמוע עוד על דום נשימה בשינה בהריון, נדודי שינה בהריון, טיפול אפקטיבי בהם, הנכם מוזמנים לפנות למרפאה שלנו לקביעת פגישת ייעוץ עם ד"ר ירון חביב, שהינו הרופא המוביל בארץ בטיפול בנחירות ובתסמונת דום נשימה בשינה בעזרת התקנים דנטליים, הוא בעל ניסיון של שנים רבות בכל התחומים הקשורים לבעיות שינה וטיפל במשך השנים במאות אנשים בהצלחה רבה, וכל זאת באווירה נעימה ובגישה אישית למטופל המשרה עליו רוגע וביטחון. הנכם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 052-6125076 או בטלפון: 09-8347444 או צרו קשר כאן.